Výběr jazyka
Cz
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Web není aktualizován od roku 2012

Noví sommeliéři

8.3.2011    Hodonínský deník   VE BZENCI. Od 15. ledna do 5. března se uskutečnil program dalšího vzdělávání v oboru Sommeliér. Zúčastnilo se jej dvanáct frekventantů – osob různých profesí, ale se společným zájmem o tuto práci.  

Kurz pořádaly VOŠ, SOŠ a SOU Bzenec pod záštitou Národního ústavu odborného vzdělávání v rámci projektu „Proměna středních škol v centra celoživotního učení“. Učební plán vycházel z modulů o historii a současnosti vinohradnictví a vinařství, pěstování vinné révy, výrobě vína, práci v laboratoři, o dodržování bezpečnostních předpisů, zásad bezpečnosti potravin a o provádění hygienicko–sanitačních opatření. Dále také nákup, ošetřování a skladování vín, degustace vín, tvorba a prezentace vinného lístku a servis vína i příprava teplých nápojů a podávání nápojů hostům. Přednášející byli výborně připraveni a profesionálně přistoupili k pojetí výuky a praxe. Účastníci vysoce hodnotili to, že si mohli uspořádat svoje dřívější znalosti a načerpat vědomosti nové a všechno si vyzkoušet. V rámci výuky také navštívili garanty této výuky, kterými byly Zámecké vinařství ve Bzenci, Vinařství Štěpán Maňák v Žádovicích a Vinařství Bunža ve Bzenci. Všude se setkali s pěkným přijetím a získali tam praktické zkušenosti a vědomosti. Foto a text: Pavel Jurečka

Nahoru