Výběr jazyka
Cz
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
Web není aktualizován od roku 2012

Dvořákova peče i v sobotu

10.11.2011    Znojemský deník - Na SOŠ a SOU Znojmo, Dvořákova 19, byl zahájen kurz Výroba jemného pečiva. Jedná se o pilotní ověřování výukového programu v rámci projektu UNIV 2 KRAJE, proto je kurz bezplatný, účastníci si platí pouze použité suroviny.  

Tento výukový program je určen pro deset účastníků ze široké veřejnosti bez ohledu na věk a vzdělání. Kurz bude probíhat ve dvou blocích po pěti celcích: říjen–listopad a leden–únor. Sestává z deseti modulů po deseti hodinách, vždy v úterý odpoledne dvě hodiny teorie a v sobotu osm hodin praktické výuky.

Během kurzu se účastníci naučí vyrábět všechny základní druhy jemného pečiva v těchto následujících modulech: 1. pálená hmota 2. šlehané hmoty nahřívané 3. pevná těsta 4. zvláštní druhy šlehaných hmot 5. listové těsto 6. kynuté a plundrové těsto 7. lehké šlehané hmoty 8. těžké šlehané hmoty 9. smetanové výrobky a náplně 10. závěrečná práce a její obhajoba.

Kurz bude ukončen závěrečnou prací a její obhajobou, kde účastníci předvedou jakýkoliv vlastní výrobek, který se naučili během kurzu.

Po absolvování kurzu získají účastníci certifikát o získání dílčí kvalifikace Výroba jemného pečiva.

Nahoru